Francky Koole

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de AVANS Hogeschool in Breda. Na enkele waarnemingen te hebben gedaan, werk ik sinds 2005 bij fysiotherapie Dauwendaele.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gedaan zoals Medical Taping Concept (MTC, Medische trainingstherapie, “het impingementsyndroom van de schouder” en het coachen van herstelgedrag bij patiënten.

Ik ben me verder gaan bekwamen in manuele behandeltechnieken (ad modum vodder). Dit is een manuele behandeltechniek om overtollig vocht uit het lichaam beter of sneller via de lymfebanen te helpen afvoeren. Sindsdien behandel ik ook mensen met vocht (oedeem) problemen in de romp en ledematen. Het grootste deel van de oedeempatiënten zijn oncologiepatiënten en dan met name vrouwen, waarbij er borstkanker is gediagnosticeerd en die hiervoor een behandeltraject hebben doorlopen. 

Manuele lymfedrainage kan echter ook helpen bij ander soort klachten als migraine, hoofdpijn, slapeloosheid en darmklachten.

Ik heb onlangs de eerste modules van de opleiding fasciatherapie afgerond. Hier heb ik o.a. geleerd om met bepaalde (fascie)technieken littekens te behandelen. Dit is een mooie aanvulling op de behandeling van oedeempatienten, omdat hier vaak sprake is van één of meerdere littekens.

Naast fysiotherapie en oedeemtherapie geef ik nog medische fitness. Dit is een trainingsprogramma geschikt om te revalideren na een operatie of blessure, of wanneer u gewoon deskundige begeleiding nodig heeft bij het sporten/fitnessen. U kunt bij mij ook terecht voor ONCO Balance, een programma gericht op het krijgen van meer energie en het terugkeren in de maatschappij, tijdens of na de chemotherapie en/of bestralingen. Om deze groep mensen nog beter te kunnen begeleiden, heb ik de cursus ‘Pijn en kanker’ gevolgd. 

Recent heb ik de cursus ‘Fit en kanker’ afgerond,  waar ik kennis heb opgedaan over de verschillende trainingsmogelijkheden voor deze doelgroep.

Ik wil me graag nog verder ontwikkelen in de Oncologische fysiotherapie, omdat dit een mooie aanvulling is op mijn werkzaamheden als oedeemtherapeut. 

Binnen de praktijk houd ik mij verder bezig met managementtaken waarvoor ik een 1 jarige opleiding bedrijfskunde voor fysiotherapeuten heb gevolgd.

Fysiotherapie Dauwendaele

 

Hoofdvestiging
Roozenburglaan 89
4337 JB Middelburg

CBS Acaciahof (Kinderfysiotherapie)
Generaal Hakewill Smithlaan 9
4333BW  Middelburg

De Combinatie (Kinderfysiotherapie)
Pablo Picassoplein 121
4382KB  Vlissingen

 

0118 - 61 30 72
Dagelijks bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Buiten kantoortijden kunt u ons bereiken via
e-mail: info@fysiodauwendaele.nl  

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag  

Vrijdag

Zaterdag

8.30 - 18.00 uur

8.30 - 18.00 uur

8.30 - 18.00 uur

8.30 - 18.00 uur

8.30 - 18.00 uur

8.30 - 13.00 uur