Anneke Hulleman - de Vos

Specialisaties:400_p1090351_deze_als_hij_scherper_gemaakt_kan_worden.jpg

⦁ Kinderfysiotherapie (Master Pediatric Physical Therapy)
⦁ Sensomotorisch integratie problematiek
⦁ Kinderbekkenfysiotherapie bij functionele klachten
⦁ Medical tapen bij kinderen
⦁ Asymmetrische zuigeling

In 2004 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda, met als afstudeerrichting medische fitness. Ik ben na mijn opleiding vrijwel direct aan het werk gegaan in Oostenrijk waar ik 6 jaar in een particuliere praktijk gewerkt heb. Ik heb meerdere cursussen gedaan om mij verder te ontwikkelen binnen het vak fysiotherapie. Zo heb ik onderandere Bobath therapie (voor neurologische klachten, waaronder CVA’s), bekkenbodemtherapie voor volwassenen, PNF,  Hippotherapie (fysiotherapie voor lichamelijk en/of geestelijk gehandicapte mensen, met behulp van een paard) en de Basiscursus "Jee Cee Totaal Therapie” (Combinatie uit Osteopathie, Manuele therapie en Triggerpoint) gedaan.

Naast de volwassenen ben ik al snel kinderen gaan behandelen. Daarom was het een logische stap om mij ook hierin verder te scholen. In 2016 heb ik de 4 jarige Masteropleiding kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Omdat ik in de praktijk veel kinderen met tegen kwam met prikkelverwerkingsproblemen heb ik de opleiding tot sensorisch integratietherapeut gevolgd en afgerond in 2011.

Problemen in de sensomotorische integratie worden gezien als een onjuiste manier gebruiken van vooral aanraking- en bewegingsprikkels, waardoor we onze bewegingen te weinig voelen, niet opletten wat we aan het doen zijn en moeilijk dingen leren. Een sensorisch integratietherapeut kan helpen bij kinderen die moeite hebben met stil zitten, moeite met concentreren, overal tegen aan lopen, niet goed tegen fel licht kunnen, bang zijn voor hoogtes, niet goed durven spelen in de speeltuin, geen gevaar kennen en daardoor veel ongelukje hebben etc. Kinderen met dergelijke problematiek kunnen dus bij mij terecht en samen gaan we kijken hoe we de prikkelverwerkingsproblematiek kunnen verhelpen/verminderen.

Omdat er tegenwoordig steeds meer kinderen zijn die op schoolleeftijd nog niet zindelijk zijn en daarvan hinder ondervinden, heb ik mij ook gespecialiseerd in kinderbekkenfysiotherapie bij functionele klachten. Als uw kind bijvoorbeeld last heeft van obstipatie, overdag en/of 's nachts niet droog is, of wel erg vaak naar het toilet gaat (meer dan 8 x per dag), dan kunnen we kijken wat de oorzaak hiervan is en wat er aan kunnen doen.

In de toekomst hoop ik mij steeds verder te kunnen ontwikkelen als (kinder)fysiotherapeut en zal daar natuurlijk ook de benodigde scholingen voor blijven volgen.

Fysiotherapie Dauwendaele

 

Hoofdvestiging
Roozenburglaan 89
4337 JB Middelburg

CBS Acaciahof (Kinderfysiotherapie)
Generaal Hakewill Smithlaan 9
4333BW  Middelburg

De Combinatie (Kinderfysiotherapie)
Pablo Picassoplein 121
4382KB  Vlissingen

 

0118 - 61 30 72
Bij voorkeur tussen 8.00 - 12.00 uur i.v.m. aanwezigheid secretaresse

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag  

Vrijdag

Zaterdag

8.30 - 18.00 uur

8.30 - 18.00 uur

8.30 - 18.00 uur

8.30 - 18.00 uur

8.30 - 18.00 uur

8.30 - 13.00 uur